Koruna dopoledne nepatrně zpevnila k euru, k dolaru stagnuje

13.04.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Česká měna dnes dopoledne i přes negativní vnější vlivy nepatrně zpevnila k euru. Podle údajů serveru Patria Online se kolem 10:30 proti čtvrtečnímu závěru obchodovala o tři haléře silnější na úrovni 24,73 Kč/EUR. K dolaru stagnovala na 18,79 Kč/USD.

 

Ranní obchodování na evropských finančních trzích negativně ovlivňují údaje z Číny, na rozdíl od koruny oslabují akcie i euro k dolaru, uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk. "Čínský HDP zpomalil výrazněji, než se čekalo, průmysl i maloobchod sice rostly rychleji oproti odhadům, je zde však také znatelné zpomalení. Celkové vyznění čísel (jakkoli stále vysokých) je lehce negativní," dodal.

Další středoevropské měny se dopoledne na směru neshodují. Maďarský forint slábne, doléhají na něj domácí problémy, polský zlotý je ráno stabilní před čísly o inflaci, podotkl Vlk.

Evropská měna zatím odmazala část čtvrtečních zisků, podle Vlka se obchoduje na 1,3160 USD/EUR. "Odpoledne je na programu americká inflace, a především spotřebitelská důvěra. Rizikem vedle toho zůstávají dluhopisy na periferii eurozóny, jejichž výnosy dnes mírně stoupají," doplnil Vlk.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK