Renault udělal první krok k výrobě svých vozů v Číně

23.04.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Peking 23. dubna (ČTK) - Francouzská automobilka Renault uzavřela předběžnou dohodu o založení společného podniku v Číně s čínskou společností Dongfeng Motor Group. Řekl to dnes novinářům na mezinárodním autosalonu v Pekingu zástupce Renaultu. Je to první krok ke vstupu Renaultu na největší automobilový trh světa.

Dongfeng je druhý největší výrobce automobilů v Číně. Je také čínským výrobním partnerem japonského Nissanu, který je od konce 90. let aliančním partnerem Renaultu. Společná továrna Renaultu a Dongfeng má mít roční kapacitu 200.000 až 300.000 vozů, sdělil ředitel čínské pobočky Renaultu Kacumi Nakamura.

"Rámcovou smlouvu jsme podepsali v březnu," řekl Nakamura. Před předložením plánu společného podniku k oficiálnímu schválení musí obě strany sjednat konečnou dohodu, dodal Nakamura. Neřekl ale, kdy se tak stane.

Nakamura uvedl, že Renault začne v Číně vyrábět jeden model vozu v nižším objemu a postupně bude produkci zvyšovat až na plnou kapacitu závodu. Rámcová dohoda také podle zdrojů agentury Reuters zahrnuje plány společné produkce elektrických vozů a automobilů typu SUV.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK