Vedení drah odvolalo Vlasáka a Sonnenberga z představenstva Carga

24.04.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. dubna (ČTK) - Představenstvo Českých drah dnes odvolalo z představenstva dceřiné ČD Cargo Jana Vlasáka a Sonnyho Sonnenberga a zeštíhlila vedení Carga ze čtyř členů představenstva na tři. Zbylé prázdné místo ve vedení nákladního dopravce obsadil dosavadní obchodní ředitel firmy Roman Vallovič. Novinářům to sdělil Radek Joklík z tiskového oddělení Českých drah.

Představenstvo Českých drah schválilo personální změny v Cargu jednomyslně, řekl ČTK Joklík. Dráhy jsou jediným akcionářem ČD Cargo a jejich vedení působí jako valná hromada nákladního dopravce. Cílem personální změny je zvýšení efektivity řídící struktury a posílení orientace nákladního dopravce na obchodní činnost, o čemž svědčí i výběr obchodního ředitele na post člena představenstva, dodal Joklík.

Odvolaný Vlasák koncem března nahradil na postu finančního ředitele Petra Maye. Tomu vedení Carga vyčítalo slabou vazbu na představenstvo společnosti. Zároveň se v médiích spekulovalo o možném konci šéfa ČD Cargo Gustava Slamečky. Ten ale svůj post obhájil.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK