Mitas dnes otevře továrnu v Charles City v americké Iowě

26.04.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Charles City (Iowa) 26. dubna (ČTK) - Český výrobce mimosilničních pneumatik Mitas dnes Charles City ve státě Iowa otevře svou první továrnu ve Spojených státech. Firma v USA hodlá vyrábět radiální zemědělské pneumatiky značek Mitas a Continental určené pro severoamerický trh. Závod přijde na 43,81 milionu dolarů, což je asi 810 milionů korun.

Nový závod umožní společnosti uvolnit výrobní kapacitu v jejích evropských továrnách. Mitas má jednu v Srbsku a tři v České republice; 90 procent produkce vyváží zejména do západní Evropy.

Mitas letos zaměstná v americké továrně asi 160 lidí a do roku 2016 tam chce mít 262 pracovníků. Výrobní kapacita by měla v roce 2016 být 12.200 tun pneumatik za rok.

Mitas je jedním z předních evropských výrobců zemědělských pneumatik, které se vyrábějí a prodávají po celém světě pod třemi obchodními značkami. Vlastními obchodními značkami společnosti jsou Mitas a Cultor, značka Continental pro zemědělský segment je licencovaná. Na pneumatikách společnosti Mitas sjede z výrobní linky v Evropě každý čtvrtý traktor a kombajn.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK