Zisk Deutsche Bank klesl v prvním čtvrtletí o třetinu

26.04.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt 26. dubna (ČTK) - Čistý zisk největší německé banky Deutsche Bank v prvním čtvrtletí letošního roku klesl o třetinu na 1,4 miliardy eur (34,7 miliardy Kč). Zisk stáhly dolů mimořádné položky a slabší aktivita na trhu, která se dotkla příjmů z obchodování a správy majetku.

Výsledky byly horší než odhady analytiků dotazovaných agenturou FactSet, kteří čekalo zisk 1,66 miliardy USD. Příjmy v divizi firemního a investičního bankovnictví klesly o osm procent na 6,2 miliardy USD. Důvodem bylo podle banky méně příznivé prostředí ve srovnání se stejným obdobím loni.

Zisk před zdaněním se snížil na 1,9 miliardy eur z loňských tří miliard eur a i zde zaostal za odhady analytiků. Přispěly k tomu mimořádné náklady na spory a odpisy investice do firmy Actavis, kterou kupuje americká společnost Watson.

V divizi firemního a investičního bankovnictví, která je tradičně hlavním pohonem zisku Deutsche Bank, zisk před zdaněním klesl na 1,7 miliardy eur z 2,3 miliardy eur, napsaly agentury AP a Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK