Americké akcie smazaly ztráty a pokračují v růstu

26.04.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 26. dubna (ČTK) - Americké akcie zahájily dnešní obchodování mírným poklesem, ztráty ale díky příznivé statistice z trhu bydlení ještě dopoledne smazaly a navázaly na růst z předchozího dne. Zisky ale nebyly nijak vysoké, protože další statistika z ekonomiky příliš dobře nevyzněla. Solidní výsledky ale držely akcie v kladných číslech.

Ve 12:00 EDT (18:00 SELČ) se Dow Jonesův index pohyboval kolem 13.145 bodů a proti předchozímu závěru vykazoval růst o 0,4 procenta. Širší index S&P 500 přidával asi 0,2 procenta na téměř 1394 bodů, podobně index Nasdaq Composite si připisoval 0,2 procenta a byl na 3035 bodech.

Na obchodování měla příznivý vliv zpráva, že počet předjednaných smluv o koupi domů vystoupil nejvýše za poslední dva roky. Realitní sektor se z krize většinou zotavuje až jako poslední, stejně jako trh práce. Jakákoliv dobrá zpráva z těchto sektorů tak akcie většinou podpoří.

"Pomůže to trhům nějak výrazně? Asi ne," poznamenala hlavní investiční analytička Natalie Trunowová ze společnosti Calvert Investment. Oživení na realitním trhu bude podle ní velmi pomalé a jen postupné.

Růst ale brzdila zpráva, že počet Američanů, kteří požádali o podporu v nezaměstnanosti, se už nesnižuje tak svižně jako dosud.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK