Nová Sazka loni byla kvůli nákladům na převzetí firmy ve ztrátě

02.05.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. května (ČTK) - SAZKA sázková kancelář, která loni v listopadu převzala podnikatelskou činnost po zkrachovalé loterijní firmě Sazka, loni hospodařila se ztrátou 267 milionů Kč. Celkové výnosy společnosti byly 954,6 milionu korun, z toho výnosy ze sázkové a loterní činnosti 790,6 milionu Kč. ČTK o tom dnes informoval mluvčí firmy Václav Jalovecký. Letos podnik předpokládá návrat k zisku.

"Na našem záporném hospodářském výsledku se podepsaly především náklady spojené s převzetím aktivit podniku Sazka, a.s., a následné investice do marketingu a obchodní sítě, které přispěly k výraznému oživení tržeb na konci roku," uvedl generální ředitel společnosti SAZKA sázková kancelář Kamil Ziegler.

Sazka oživila tržby ze své hlavní hry Sportky. Tržby z ostatních her a z neloterních produktů jsou ale stále pod úrovní minulých let. "U některých produktů se nicméně musíme smířit s tím, že loňský pád Sazky do insolvence je nevratně poškodil. Například naše tržby z dobíjení se nejspíš nikdy nevrátí na hodnoty z předchozích let. O to víc se musíme soustředit na loterní část a na nové projekty," dodal Ziegler.

Loterijní firma Sazka dlouhé roky vytvářela miliardové zisky. Naposledy za předloňský rok vykázala čistý zisk 1,4 miliardy Kč, což byl meziroční nárůst o 12 procent. Firma se ale dostala do problémů kvůli dluhům spojeným s výstavbou vysočanské arény. Loterijní byznys Sazky loni získaly skupiny PPF a KKCG, které ve výběrovém řízení nabídly 3,81 miliardy Kč.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK