ABB ČR loni zvýšily tržby na rekordních 11,1 miliardy Kč

02.05.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. května (ČTK) - Společnost ABB Česká republika, která podniká v oblasti energetiky a automatizace, loni podle konsolidovaných výsledků zvýšila tržby meziročně o 15 procent na rekordních 11,1 miliardy korun. ČTK to dnes sdělilo vedení ABB ČR, které loňský hospodářský výsledek nezveřejnilo.

Společnost ABB ČR v loňském roce uzavřela například smlouvu o zajištění kompletní elektro dodávky pro nový blok elektrárny Alpiq Generation (CZ) na Kladně. Celková hodnota zakázky je asi 470 milionů korun. "V roce 2012 očekáváme mírný růst na základě příznivých prognóz budoucího vývoje na některých vývozních trzích," uvedl generální ředitel ABB ČR Hannu Kasi.

ABB patří k světovým lídrům v oblasti energetiky a automatizace. Koncern má kolem 130.000 zaměstnanců ve zhruba 100 zemích světa. V České republice působí na osmi lokalitách a zaměstnává více než 3000 lidí. V Brně má firma dva výrobní závody. Výrobní divize pro energetiku v Brně vyrábí rozvodny, přístroje a rozvaděče vysokého napětí, přístrojové transformátory nebo senzory.

Letos v březnu brněnská pobočka energetické ABB otevřela novou výrobní halu, díky které rozšířila výrobu přístrojových transformátorů. Loni firma v Brně vyrobila rekordních 130.000 kusů. Produkce se má ještě zvýšit. Brněnský závod ABB je největším výrobcem přístrojových transformátorů na světě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK