Koruna dopoledne stagnovala vůči euru i dolaru

04.05.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Česká měna dnes dopoledne stagnovala k oběma hlavním světovým měnám. Kolem 10:50 se proti čtvrtku koruna vůči euru obchodovala o dva haléře výše na 25,02 Kč/EUR a k dolaru si naopak o dva haléře pohoršila na 19,05 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

 

Podle Tomáše Vlka z Patria Finance středoevropským měnám brání v umazání čtvrtečních ztrát negativní vývoj evropských akcií a lehce klesající euro vůči dolaru. Žádné podstatné události v rámci středoevropského regionu nepřicházejí, korunu by případně mohly ještě mírně tížit čtvrteční informace z České národní banky, dodal.

Bankovní rada ČNB ve čtvrtek v souladu s očekáváním ponechala hlavní úrokovou sazbu beze změny na historickém minimu 0,75 procenta, dva centrální bankéři ze sedmi ale hlasovali pro snížení úrokových sazeb a jeden pro zvýšení.

Dolar kolem 10:50 lehce posílil na 1,3127 USD/EUR. Podle Vlka euru neprospěla revize indexu aktivity ve službách v eurozóně. "Čísla byla upravena směrem dolů, a zhoršení oproti předchozímu měsíci je tak celkem výrazné," podotkl Vlk. Euru podle něj nebude prospívat ani nejistota před víkendovými prezidentskými volbami ve Francii a parlamentními v Řecku.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK