UPC postihl v Nizozemsku rozsáhlý výpadek internetu

07.05.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Amsterodam 7. května (ČTK) - Nizozemskou součást kabelového operátora UPC postihl rozsáhlý výpadek internetových služeb. Firma podle agentury Reuters uvedla, že téměř milion uživatelů nemá k internetovým službám žádný, anebo jen omezený přístup. Na vině jsou technické problémy jednoho z klíčových serverů.

"Nemohu říci, jak dlouho to potrvá, ani kdy to opravíme," řekla mluvčí UPC Maaike Scholtenová. Vyloučila ale, že příčinou závady by mohl být útok hackerů.

UPC v Nizozemsku poskytuje televizní a internetové služby pro téměř dva miliony zákazníků. Je součástí americké skupiny Liberty Global, kam patří i česká součást UPC. V Nizozemsku je to jeden ze dvou největších hráčů na trhu, druhým je společnost Ziggo.

Kabelové firmy v Nizozemsku v posledních letech investovaly do modernizace sítí a infrastruktury, nabídku služeb později rozšířily i na širokopásmové připojení a telefony.

Ziggo i UPC odlákaly zákazníky přední telekomunikační společnosti KPN, k čemuž jim dopomohly balíčky služeb, které kombinují televizi, rychlý internet a telefonování. S podobnou nabídkou se snaží prosadit také česká součást UPC.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK