Vláda znovu projedná zákon o provozování sázkových her

09.05.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. května (ČTK) - Vláda má dnes opět na programu zákon o provozování sázkových her, jehož projednávání již pětkrát přerušila. Zákon, který připravilo ministerstvo financí, má umožnit zahraniční majetkovou účast, avšak s podmínkou, že provozovatel bude mít sídlo a kamennou pobočku pro registraci hráčů v Česku.

Vláda při předchozím projednávání zákona čekala na odborná stanoviska, zda zákon ladí s evropským právem. Před více než měsícem kabinet jednání přerušil, protože mezi vládními stranami přetrvávaly rozpory ohledně toho, zda má provozovatel sázkových her povinnost mít sídlo v ČR. Legislativní rada vlády doporučila návrh neschválit, protože podle ní odporuje evropskému právu. Kompromisem by mohlo být časové omezení sporných paragrafů.

Na programu dnešního jednání kabinetu je dnes také analýza vývoje příjmů a výdajů domácností ČR v loňském roce a predikce na další období a vládní nařízení, kterým se stanoví přípustná míra veřejné podpory v regionech soudržnosti České republiky. Na programu dnešního zasedání vlády je také mj. zpráva o výsledcích činnosti Státního úřadu pro jadernou bezpečnost za loňský rok.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK