Telefónica vykoupí až dvě procenta svých akcií

10.05.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. května (ČTK) - Telekomunikační společnost Telefónica Czech Republic vykoupí až dvě procenta vlastních akcií, tedy 6,441.798 cenných papírů. O součet jmenovité hodnoty vykoupených akcií firma sníží základní kapitál. Rozhodlo o tom představenstvo společnosti. Firma to dnes uvedla v tiskové zprávě.

Možnost odkoupit až deset procent z celkem 322 milionů akcií společnosti během pěti let schválila v dubnu valná hromada. Cena se může pohybovat od 150 do 600 korun za akcii.

Vlastní odkup firma zahájí po uzavření smluvního vztahu s obchodníkem, kterého pro tento účel vybere. Pověřený obchodník s cennými papíry bude povinen při realizaci nákupů postupovat nezávisle na společnosti, s odbornou péčí a v nejlepším zájmu společnosti.

Představenstvo rovněž schválilo záměr předložit po ukončení programu nabývání vlastních akcií návrh na zrušení nabytých akcií současně s návrhem na odpovídající snížení základního kapitálu. Vedení firmy již dříve uvedlo, že chce prostřednictvím snižování základního kapitálu vyplácet hotovost akcionářům.

Vlastní akcie chce firma kupovat a pražské burze.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK