Nezaměstnanost v hradeckém kraji klesla na 7,4 procenta

10.05.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hradec Králové 10. května (ČTK) - Míra nezaměstnanosti v Královéhradeckém kraji v dubnu klesla na 7,4 procenta z březnových 7,8 procenta. Práci na konci dubna hledalo 20.935 lidí, o 1326 méně než v březnu. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnilo ministerstvo práce a sociálních věcí. Loni v dubnu byla míra nezaměstnanosti v hradeckém kraji nižší než nyní, dosahovala 7,2 procenta.

Míra nezaměstnanosti v kraji v dubnu klesla druhý měsíc po sobě. Snížila se ve všech pěti okresech. Největší pokles nezaměstnanosti byl na Jičínsku a Náchodsku, a to o sedm desetin procentního bodu na 7,1 a 6,9 procenta. Nejnižší nezaměstnanost s hodnotou 5,7 mělo tradičně Rychnovsko, kde v Kvasinách působí rostoucí závod automobilky Škoda Auto.

Naopak nejvyšší nezaměstnanost byla na konci dubna opět na Trutnovsku, kde činila 9,8 procenta. Snížení tam bylo ze všech okresů nejmenší, o pouhou desetinu procentního bodu. Trutnovsko bylo zároveň jediným okresem v kraji, kde míra nezaměstnanosti byla vyšší než republikový průměr. V dohledné době by nová pracovní místa v Trutnově měla přinést nyní budovaná obchodní zóna Krkonošská. Trutnovský Siemens také ve středu oznámil projekt výstavby nové výrobní haly a vytvoření asi 30 míst.

ry dr

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK