V Olomouckém kraji se ubytovalo v prvním kvartále více lidí

11.05.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Olomouc 11. května (ČTK) - V hotelech, penzionech a dalších ubytovacích zařízeních v Olomouckém kraji se v prvním čtvrtletí letošního roku ubytovalo více lidí než ve stejném období loni. Služeb ubytovatelů využilo 93.308 návštěvníků, v meziročním srovnání o 3,5 procenta více. Hosté však strávili v prvním kvartále roku v ubytovacích zařízeních v regionu meziročně méně nocí. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnil Český statistický úřad.

Majitelům a provozovatelům hotelů a penzionů v Olomouckém kraji přibylo od ledna do konce března domácích i zahraničních hostů. Tuzemských návštěvníků se v regionu ubytovalo 77.386, meziročně o 4,1 procenta více. Počet zahraničních vzrostl o 0,6 procenta na 15.922.

Návštěvníci strávili v prvním čtvrtletí roku v ubytovacích zařízeních v kraji celkem 317.758 nocí, o 3,4 procenta méně než ve stejném období loni. Na poklesu se podíleli domácí turisté.

K nejznámějším turistickým cílům v Olomouckém kraji patří Jeseníky a centrum krajského města s významnými pamětihodnostmi. Nejvyšší návštěvnost z turistických atrakcí v kraji dlouhodobě vykazuje olomoucká zoologická zahrada na Svatém Kopečku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK