Pražská burze stagnuje, ztrácí Erste či NWR, zpevnil ČEZ

11.05.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. května (ČTK) - Pražský akciový trh dopoledne stagnoval. V 11:15 hlavní index PX oslabil o 0,08 procenta na 911,2 bodu. Víc než procento ztrácely například akcie mediální společnosti CME, těžební NWR či Erste Bank. Naopak zpevnit se podařilo energetickému titulu ČEZ, vyplývá z průběžných výsledků burzy.

Na pražskou burzu doléhá negativní nálada na západoevropských trzích. "Světové trhy trápí nejasná politická situace v Řecku a včerejší oznámení nečekané ztráty dvou miliard dolarů z obchodování americké banky JPMorgan," poznamenal Pavol Mokoš z Patria Direct.

Z větších emisí v Praze před polednem ztrácely cenné papíry Erste Bank. Majitelka České spořitelny v 11:15 odepisovala 1,04 procenta na 408 Kč. Pokles o 0,45 procenta na 376,30 korun za akcii zaznamenala také Telefónica, jejíž mateřská společnost dnes informovala o výrazném poklesu zisku za první čtvrtletí.

Naopak kladný výsledek vykázal další bankovní titul na pražské burze, Komerční banka, která dopoledne přidala 0,72 procenta na 3359 korun. Energetická společnost ČEZ si ve stejnou dobu připisovala 0,45 procenta na 718 korun za akcii. Titul byl zároveň nejobchodvanějším na trhu, když obstaral víc než polovinu ze zobchodovaného objemu.

Víc než procentní pokles postihl dopoledne akcie NWR, developera Orco či mediální CME, která ale nevykazovala žádné obchody.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK