Akcie v USA dopoledne díky firmě Nvidia a důvěře rostly

11.05.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 11. května (ČTK) - Akcie ve Spojených státech dopoledne rostly. Důvodem byly příznivý výhled výrobce čipů Nvidia a překvapivě vysoká důvěra amerických spotřebitelů, které překonaly i pokles bankovních společností v reakci na ztráty JPMorgan Chase & Co.

V poledne místního času (18:00 SELČ) index Dow Jones stoupl o půl procenta na 12.917 bodu. Širší index Standard & Poor's 500 vzrostl o 0,6 procenta na 1366 bodů. Index technologického trhu Nasdaq posílil o 0,8 procenta na 2958 bodů.

Akcie JPMorgan kvůli zprávě, že banka přišla při obchodování zřejmě nevhodnou strategií o více než dvě miliardy dolarů, oslabily o 7,3 procenta a stáhly dolů celý finanční sektor. Nvidia naopak posílila o 8,4 procenta.

Důvěra amerických spotřebitelů vzrostla na počátku května nejvýše za více než čtyři roky. Američané zůstávají optimističtí ve výhledu dalšího vývoje trhu práce. Index důvěry sestavovaný Michiganskou univerzitou ve spolupráci s agenturou Thomson Reuters stoupl na počátku května na 77,8 bodu, nejvýše od ledna 2008.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK