Vláda bude jednat o zrušení dotačních programů pro kraje

06.06.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. června (ČTK) - Materiál ministerstva pro místní rozvoj (MMR), v němž se pro období 2014 až 2020 už nepočítá s existencí dosavadních regionálních operačních programů, přes které do krajů proudí dotace z Evropské unie, dnes projedná vláda. Nahradit je má jediný program řízený resortem místního rozvoje. O dotační programy má přijít také ministerstvo školství a ministerstvo životního prostředí.

Kabinet se dnes seznámí také se zprávou o vývoji finančního trhu v loňském roce. Vyplývá z ní, že finanční sektor v ČR, i přes nejistotu v eurozóně, prokázal svou stabilitu. Celkový objem peněz použitelných na finančním trhu během loňského roku vzrostl o 3,7 procenta na téměř 3,9 bilionu korun. Téměř 70 procent z toho přitom tvoří vklady v bankách. Poměr vkladů a úvěrů tuzemských bank byl loni podle zprávy na úrovni 137 procent, což je ve srovnání s ostatními zeměmi EU podle ministerstva financí vysoce nadstandardní hodnota.

Ministerstvo dopravy představí vládě nové členy řídícího výboru Českých drah. V dozorčí radě nastoupí na volná místa po bývalém řediteli kabinetu ministra dopravy Jakubu Hodináři a bývalém náměstku Petrovi Polákovi z ministerstva financí.

Na programu je také výroční zpráva Českého telekomunikačního úřadu za loňský rok či návrh rámcové smlouvy uzavírané na základě nadlimitní veřejné zakázky na poskytování komplexního poradenství pro strukturální reformu určených institucí ministerstva zemědělství.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK