Nezaměstnanost na Vysočině v květnu klesla o půl pct. na 8,2 pct.

08.06.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Jihlava 8. června (ČTK) - Nezaměstnanost na Vysočině v květnu klesla o půl procentního bodu na 8,2 procenta. Na konci minulého měsíce hledalo v celém kraji nové místo 21.737 lidí, proti dubnu jich bylo méně skoro o 1300. Zlepšení nastalo ve všech pěti okresech, informovalo dnes ministerstvo práce a sociálních věcí. Lidí bez práce v tomto kraji plynule ubývá od března.

Největší odliv nezaměstnaných nastal v květnu na hospodářsky slabém Třebíčsku, z evidence úřadu práce tam odešlo přes 440 lidí. Míra nezaměstnanosti díky tomu v tomto regionu klesla o osm desetin procentního bodu a na konci května činila 10,8 procenta.

Na Pelhřimovsku se nezaměstnanost v minulém měsíci snížila o 0,6 procentního bodu, na Jihlavsku a Žďársku to bylo shodně o půl bodu. Nejmenší změny zaznamenalo Havlíčkobrodsko, které vykázalo pokles o 0,2 procentního bodu.

Oproti květnu 2011 je letos nezaměstnanost na Vysočině nižší o desetinu procentního bodu. Lidí bez práce je v meziročním srovnání nyní méně přibližně o 500.

V celé republice se v květnu nezaměstnanost snížila na 8,2 procenta proti dubnovým 8,4 procenta. Počty uchazečů o práci klesly v 75 okresech ze 77.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK