Koruna dopoledne odolávala zprávám z eurozóny a stagnovala

26.06.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Česká měna dnes dopoledne odolávala negativním zprávám z eurozóny, stejně jako euro nechávala bez povšimnutí žádost Kypru o finanční pomoc i snížení ratingu 28 španělských bank agenturou Moody´s. Po 10:30 koruna vůči euru stagnovala na 25,85 Kč/EUR, k dolaru posílila proti pondělnímu závěru o tři haléře na 20,66 Kč/USD.

 

Podle Martina Prokopa z Next Finance bude dnes koruna postrádat domácí data. "Z domova nejsou před čtvrtečním jednáním České národní banky na programu žádné události," podotkl také Tomáš Vlk z Patria Finance.

Prokop čeká v součtu celého týdne oslabení koruny. Situace v eurozóně je čím dál horší a vyhlídky, že se něco změní, jsou v nedohlednu, upozornil.

Podle Vlka je dopolední obchodování klidné i s polským zlotým, zatímco maďarskému forintu se daří posilovat. Euro podobně jako koruna úspěšně vzdoruje zprávám z eurozóny a mírně posiluje vůči dolaru na 1,2520 USD/EUR. "Z nových dat dnes vyjde hlavně americká spotřebitelská důvěra, dopoledne pozornost přitáhne další španělská aukce pokladničních poukázek," zmínil Vlk.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK