Americké akcie v polovině dne mírně rostou, sleduje se EU

26.06.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 26. června (ČTK) - Americké akcie začaly po pondělním propadu kolísáním mezi poklesem a růstem a v polovině dne mírně získávaly. Trh je pod vlivem dnešní nepříznivé aukce španělských dluhopisů a čeká na summit Evropské unie.

V polovině newyorského obchodování (18:00 SELČ) Dow Jonesův index získával tři body a byl na zhruba 12.506 bodech. Širší index S&P 500 stoupl o 0,2 procenta na 1317 bodů a index technologického trhu Nasdaq byl kolem 2845 bodů se ziskem 0,3 procenta.

Úvěrové náklady Španělska se v dnešní aukci krátkodobých dluhopisů zvýšily proti předešlému měsíci téměř trojnásobně. Trh sleduje vyjednávání před dvoudenním summitem EU, který by měl od čtvrtka jednat o návrzích na řešení eskalující dluhové krize. Dnes večer se sejdou v Paříži ministři financí Německa, Francie a Španělska.

Zprávy z americké ekonomiky akcie příliš nepovzbudily. Zatímco index cen domů ve dvou desítkách metropolitních oblastí stoupl třetí měsíc po sobě, měsíční ukazatel spotřebitelské důvěry se počtvrté za sebou zhoršil a je nejnižší od ledna.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK