Generali PPF Holding koupil ruskou pojišťovnu Region

09.07.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. července (ČTK) - Generali PPF Holding (GPH) podepsal dohodu o koupi 100 procent akcií ruské pojišťovny Region. Holding o tom dnes informoval ČTK s tím, že akvizice pojišťovny ještě podléhá schválení regulačních úřadů. Hodnotu transakce firma nesdělila.

Součástí podnikatelské strategie GPH pro ruský trh se díky transakci nově stane pojištění aut. "Rusko pro nás představuje strategické teritorium, které vykazuje jedno z nejvyšších procent růstu mezi pojišťovacími trhy ve světě. Jak celkový trh, tak i naše dceřiné společnosti dlouhodobě dosahují dvouciferného růstu," uvedl generální ředitel holdingu Ladislav Bartoníček. Vstup do pojištění aut podle něj patří k nejbližším plánům.

Region je menší pojišťovnou se sídlem v Petrohradě. Zaměřuje se na životní i neživotní pojištění. Společnost byla založena v roce 1993 jako jedna z prvních soukromých pojišťoven v Rusku. Od roku 2008 působí na ruském trhu jako dceřiná společnost švédské IF P&C Insurance Holding.

Rusko je nejrychleji rostoucím trhem v rámci Generali PPF Holdingu. Společnosti GPH v Rusku vykázaly v roce 2011 růst předepsaného pojistného o 32 procent. Loni expandovaly společnosti holdingu v Rusku do nových oblastí trhu, jako jsou dobrovolné zdravotní pojištění nebo pojištění majetku a odpovědnosti právnických osob.

GPH je jednou z největších pojišťovacích skupin v zemích střední a východní Evropy, Ruska a Společenství nezávislých států. Na pojistném loni holding vybral 3,393 miliardy eur (85 miliard Kč), což bylo nepatrně méně než v roce 2010.

Holding spravuje prostřednictvím dceřiných společností aktiva 15 miliard eur (380 miliard Kč) a poskytuje v regionu služby více než 13 milionům klientů. Holding je registrován v Nizozemsku a jeho hlavní organizační pobočka sídlí v Praze. Je společným podnikem Assicurazioni Generali s podílem 51 procent a PPF Group, která v holdingu vlastní 49procentní podíl. V ČR do něj patří například Česká pojišťovna či Generali.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK