Nezaměstnanost v Moravskoslezském kraji klesla na 10,9 procenta

11.07.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ostrava 11. července (ČTK) - V Moravskoslezském kraji v červnu klesla nezaměstnanost o desetinu procentního bodu na 10,9 procenta. Ubylo přes 800 nezaměstnaných, kteří mohli bezprostředně nastoupit do práce. Zaměstnání v kraji nemá 69.274 lidí. Oznámila to dnes ředitelka Úřadu práce v Ostravě Yvona Jungová.

"V tomto období dochází tradičně ke snižování nezaměstnanosti. Tento příznivý vývoj může po skončení letních prázdnin tradičně negativně ovlivnit příchod letošních absolventů škol do evidencí úřadu práce," uvedla Jungová.

Nezaměstnaných v evidenci úřadů práce ubylo ve všech okresech kraje. Na Bruntálsku, Novojičínsku a Opavsku klesla nezaměstnanost o 0,2 procentního bodu, na Karvinsku a Ostravsku o 0,1 procentního bodu. Jen na Frýdecko-Místecku, kde evidenci opustilo nejméně nezaměstnaných, zůstala nezaměstnanost na stejné hodnotě.

Z registrů úřadů na Ostravsku evidujících lidi, kteří mohou hned nastoupit do zaměstnání, ubylo 178 lidí, což je nejvíce v kraji. Na Opavsku jich ubylo 176 a na Karvinsku 169.

Jungová informovala, že po dvou měsících, kdy rostl počet volných míst, jich v červnu naopak ubylo. Jejich počet v kraji klesl o 292 na 4168. Na jedno volné pracovní místo tak připadalo 17,4 uchazeče o zaměstnání.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK