Koruna dopoledne mírně posílila k euru i dolaru

11.07.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Koruna dnes dopoledne mírně posílila k oběma hlavním světovým měnám. Kolem 10:50 byla proti úterku vůči euru výše o tři haléře na 25,37 Kč/EUR a k dolaru získala devět haléřů na 20,64 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

 

Podle Tomáše Vlka z Patria Finance se koruna obchoduje bez větších změn, dnes zveřejněná data ji neovlivnily. "Česká nezaměstnanost za červen nepřekvapila, zatímco inflace byla vyšší než odhady, podpořena sezónností a daňovými změnami. Pro korunu by mělo jít o neutrální zprávy, neboť očekávání o výkonu ekonomiky a sazbách se s novými čísly nemění," uvedl.

Růst spotřebitelských cen v červnu zrychlil meziročně na 3,5 procenta z květnových 3,2 procenta. Nezaměstnanost v Česku v červnu meziměsíčně klesla o 0,1 procentního bodu na 8,1 procenta a dostala se tak na stejnou úroveň jako loni v červnu.

Euro vůči dolaru rovněž nepatrně posílilo, kolem 10:50 se obchodovalo na 1,229 USD/EUR. "Pozornost by se během dne mohla přesunout za oceán. Večer bude zveřejněn zápis z jeho posledního jednání americké centrální banky, přičemž pravděpodobnost dalšího stimulu roste spolu s horšími ekonomickými čísly," poznamenal Vlk.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK