Koruna mírně oslabila k euru i dolaru

12.07.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. července (ČTK) - Koruna dnes dopoledne odepsala část předchozích zisků. K euru si v 10:30 proti středečnímu závěru pohoršila o čtyři haléře na 25,40 Kč/EUR a k dolaru oslabila o osm haléřů na 20,78 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

Trh podle analytiků postrádá výraznější stimuly. "Kurz koruny se od včerejška příliš nezměnil. Oslabení akcií a eurodolaru české měně velké ztráty nepřineslo. Podobně je na tom forint, přestože to vypadá, že nový nápad s transakční daní může opět zhoršit jeho spory s EU. Zlotý oslabuje v rámci regionu nejvíc," uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk.

Euro dnes vůči dolaru oslabilo, aktuálně se kurz pohybuje na 1,2220 USD/EUR. Za negativní atmosférou na trzích lze vidět především dozvuky středečního zveřejnění červnového zasedání měnového výboru americké centrální banky.

"Zajímavě vyznívá dnešní zpráva, že si evropské banky uložily u Evropské centrální banky na nočních depositech nejnižší částku od konce loňského roku. Dnešní den je na makroekonomické události poměrně chudý. Pozornost se bude upínat k odpolednímu zveřejnění výsledků týdenních žádostí o dávky v nezaměstnanosti z USA," uvedl analytik společnosti Akcenta Miroslav Novák.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK