ČAP: Pojišťovny evidují po bouřkách 8000 škod za půl miliardy Kč

12.07.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. července (ČTK) - Pojišťovny evidují již více než 8000 pojistných událostí, které jejich klientům způsobilo řádění červencových živlů. Odhadované škody, které napáchaly bouřky, vichřice, krupobití a lokální záplavy, přesahují půl miliardy Kč. Vyplývá to ze statistiky, kterou dnes ČTK poskytla Česká asociace pojišťoven.

Mezi nejčastější pojistné události patří škody na střechách, které byly poškozeny krupobitím, pádem větví nebo stromů. Další škody představují rozbité okenní výplně, vytopené sklepy, přízemí domů, garáže a zaplavené zahrady. V pojištění vozidel se nejčastěji objevovaly krupobitím poničené kapoty a poškozená střešní okna.

Klienti stále hlásí pojišťovnám další škody. "Předpokládáme, že bychom nyní mohli mít zaregistrovánu polovinu škod od občanů, podnikatelů i zemědělců," řekl ve středu mluvčí České pojišťovny Jan Marek. "Lidé dál hlásí škody, ale už ne tak intenzivně jako v pondělí," dodal mluvčí Allianz Václav Bálek. Pojišťovny Generali a Kooperativa ve středu uvedly, že jejich likvidátoři již čtvrtinu všech škod vyřešily.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK