Softwarový gigant SAP zvýšil čtvrtletní zisk o 15 procent

12.07.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt nad Mohanem 12. července (ČTK) - Německá společnost SAP, která je největším výrobcem podnikatelského softwaru na světě, zvýšila v letošním druhém čtvrtletí provozní zisk bez zahrnutí mimořádných položek o 15 procent na 1,17 miliardy eur (zhruba 30 miliard Kč). Oznámila to dnes firma. Zisk mírně překonal očekávání analytiků, kteří jej odhadovali na 1,11 miliardy eur.

Tržby z prodeje softwaru se při stálých devizových kurzech zvýšily o 19 procent na 1,06 miliardy eur. "Tyto výsledky jsou mnohem lepší, než trh očekával," uvedl jeden z obchodníků na akciové burze. "Je to velmi silný soubor údajů vzhledem k makroekonomickým nejistotám a slabým výsledkům některých konkurentů," upozornil analytik Oliver Finger ze společnosti DZ Bank.

Celkové tržby společnosti stouply o 18 procent na 3,9 miliardy eur. "Náš rekordní výkon hovoří sám za sebe," uvedli spoluředitelé podniku Bill McDermott a Jim Hagemann Snabe.

SAP vyvíjí podnikové informační systémy a aplikace. V České republice působí společnost od roku 1992 a dosud získala přibližně 900 zákazníků z oblasti podniků, finančních institucí a organizací veřejné správy.

pmh dvd

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK