ÚOHS zrušil tendr ministerstva financí na stavbu silnice

16.07.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 16. července (ČTK) - Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zrušil tendr ministerstva financí s přepokládanou hodnotou 165 milionů korun na výstavbu silnice mezí Bílinou a Kostomlaty v severních Čechách. Ministerstvo podle úřadu vypsalo chybně podmínky tendru. ČTK to zjistila z webu ÚOHS.

Ministerstvo zakázku vypsalo loni v květnu. Zadávací dokumentaci si vyzvedlo celkem 30 firem. Některé podmínky tendru společnosti kritizovaly. Firma Skanska nakonec podala podnět k antimonopolnímu úřadu.

ÚOHS zakázku zrušil kvůli podmínce, podle které musely firmy doložil obalovnu asfaltu o minimální kapacitě 160 tun za hodinu. Tato kapacita ale neodpovídala složitosti zakázky.

"Zadavatel v zadávacích podmínkách požadoval u veřejné zakázky na výstavbu silnice třetí třídy ještě vyšší hodinovou kapacitu obalovny asfaltových směsí, než je minimální výkon obalovny udávaný pro výstavbu dálnic a rychlostních komunikací," uvedla v rozhodnutí místopředsedkyně ÚOHS Eva Kubišová.

Ministerstvo financi musí podle rozhodnutí ÚOHS tendr zrušit. Předmětem zakázky je obnova původního silničního propojení mezi městem Bílina a obcí Kostomlaty pod Milešovkou po ukončení provozu na vnější důlní výsypce Radovesice. Vedení trasy obnovené komunikace koncepčně navazuje na původní stav silniční sítě před zahájením důlní činnosti v této lokalitě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK