Zisk Credit Suisse ve čtvrtletí vzrostl, navýší kapitál

18.07.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Curych 18. července (ČTK) - Zisk švýcarské banky Credit Suisse Group ve druhém čtvrtletí stoupl o 2,6 procenta na 788 milionů švýcarských franků (16,6 miliardy Kč). Banka současně v dnešním prohlášení oznámila, že navýší své kapitálové rezervy o 8,7 miliardy franků.

Navýšení kapitálu plánuje banka několika způsoby, je mezi nimi nabídka konvertibilních dluhopisů za 3,8 miliardy CHF pro investory z Kataru, Saúdské Arábie a Singapuru. Hodlá rovněž prodat některý majetek a snížit náklady. Banka se rozhodla posílit kapitál po kritice od švýcarské centrální banky a kvůli zvýšení důvěry investorů. "Opatření, která jsme dnes oznámili, by měla odstranit jakékoliv pochyby vzniklé zprávou švýcarské centrální banky," uvedl generální ředitel Credit Suisse Brady Dougan.

Kromě vydání dluhopisů banka plánuje rovněž prodej realit, chce se zbavit nelikvidních soukromých investic a do konce roku 2013 chce ušetřit jednu miliardu franků. Do poloviny letošního roku již banka snížila výdaje o dvě miliardy CHF. Dodatečné škrty budou stejnoměrně rozděleny mezi divize investičního a soukromého bankovnictví. Předchozí plán zahrnoval i propouštění, banka se však k dalšímu možnému propouštění odmítla vyjádřit.

Zisk před zdaněním v investiční bance však klesl na 383 milionů franků z 998 milionů CHF, napsaly agentury AP a Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK