Akcie v USA dopoledne zpevňovaly, zájem je o technologie

19.07.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 19. července (ČTK) - Americké akcie zahájily dnešní obchodování růstem, o který se zasloužil hlavně příznivý výhled hospodaření společnosti International Business Machines (IBM). Díky tomu se zlepšila nálada v celém technologickém sektoru. Indexy ale během dopolední části o část zisků přišly, protože se ukázalo, že se třetím měsícem po sobě snížila aktivita v průmyslu v oblasti středního Atlantiku.

V poledne newyorského času (18:00 SELČ) se Dow Jonesův index pohyboval kolem 12.947 bodů a proti předchozímu závěru vykazoval nárůst asi 0,3 procenta. Širší index S&P 500 zpevnil ve stejném rozsahu, a dostal se tak na zhruba 1377 bodů. Zdaleka nejvyšší růst měl z trojice hlavních indikátorů index Nasdaq Composite, který přidával 0,9 procenta na 2970 bodů.

Vedle IBM předvedla solidní výsledky i společnost eBay. Ta těží hlavně z divize PayPal, která táhne většinu růstu skupiny. Zájem o technologie podpořily také akcie společnosti Qualcomm, která uvedla, že čeká v závěru roku vysokou poptávku. Dolů se naopak vydaly akcie investiční banky Morgan Stanley, která vykázala horší než očekávané čtvrtletní výsledky.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK