Výrobce nákladních aut Kamaz chce propustit až 3000 zaměstnanců

25.07.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Moskva 25. července (ČTK) - Ruský výrobce nákladních vozů Kamaz plánuje propustit 1500 až 3000 zaměstnanců v kancelářích. Cílem je zlepšit výkonnost firmy. Agentuře Reuters to řekl mluvčí Kamazu Oleg Afanasjev.

"Naše čísla neodpovídají mezinárodním standardů, podle kterých devět až 11 procent zaměstnanců pracuje v kancelářích (z celkového počtu zaměstnanců), protože Kamaz má nyní 17 procent," prohlásil Afanasjev. Celkem automobilka zaměstnává kolem 50.000 lidí.

Automobilka, ve které vlastní minoritní podíl německý Daimler, se loni vrátila k zisku. Čistý zisk činil 1,8 miliardy rublů (1,2 miliardy Kč) ve srovnání se ztrátou 889 milionů rublů před rokem.

Daimler dostal letos v březnu od ruských úřadů zelenou ke zvýšení svého podílu v Kamazu na 25 procent. Majoritním akcionářem Kamazu s podílem 49,9 procenta je státní konglomerát Russian Technologies. Podíl deset procent vlastní ve firmě investiční firma Troika Dialog, která je nyní součástí největší státní banky Sberbank. Evropská banka pro obnovu a rozvoj vlastní čtyři procenta akcií.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK