Co týden dal? Registr vozidel snad již funguje

27.07.2012 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Po řadě problémů se dnes již zdá centrální registr vozidel funkční. Na řadě jeho pracovišť ale není úřední den, takže zatížení systému není maximální. Premiér Nečas prodloužil ultimátum pro ministra Dobeše. Pokud registr opět zkolabuje, Dobeš ve vládě končí. Více v pravidelném týdenním souhrnu.

Posledních 7 dní ve světě

Mezinárodní ratingová agentura Moody's zhoršila výhled ratingu pro Německo, Nizozemsko a Lucembursko na negativní. Tím tyto země varovala před ztrátou jejich nynějšího prestižního nejvyššího ratingu Aaa.
Více informací

Mezinárodní měnový fond (MMF) popřel zprávy médií, podle nichž už není ochoten dál finančně sanovat Řecko. Fond Řecko podporuje a jeho mise dorazí v úterý do Atén k jednáním o dalším postupu, sdělil mluvčí fondu.
Více informací

Mezinárodní ratingová agentura Moody´s snížila hodnocení úvěrové spolehlivosti finského výrobce mobilních telefonů Nokia o další dva stupně hlouběji do spekulativní kategorie. Agentura po špatných výsledcích firmy za poslední čtvrtletí čeká, že Nokia bude mít v dalších čtvrtletích vyšší ztráty, než se čekalo.
Více informací

Tržby internetové sociální sítě Facebook ve druhém čtvrtletí vzrostly o 32 procent na 1,18 miliardy dolarů (24,3 miliardy Kč), což mírně předčilo odhady trhu. V čistém vyjádření sice utrpěla firma ztrátu, její upravená základní ziskovost ale byla v souladu s očekáváním.
Více informací

Podle analytiků investiční banky Citigroup existuje zhruba 90procentní pravděpodobnost, že Řecko v horizontu 12 až 18 měsíců opustí eurozónu. V nové studii, kterou zmiňuje agentura Bloomberg, Citigroup aktualizovala svou předchozí prognózu. Podle ní pravděpodobnost odchodu Řecka z eurozóny činila 50 až 75 procent.
Více informací

Mezinárodní ratingová agentura Moody's snížila výhled finanční spolehlivosti 17 německých bank z kategorie "stabilní" na "negativní". Již v pondělí zhoršila na pozadí nejistot kolem vývoje v eurozóně výhled ratingu pro Německo coby stát.
Více informací

Míra nezaměstnanosti ve Španělsku ve druhém čtvrtletí vystoupila na 24,6 procenta, zatímco v prvním čtvrtletí činila 24,4 procenta. Dostala se tak na rekord v novodobých dějinách Španělska, respektive od konce diktatury generála Franka a návratu země k demokracii v polovině 70. letech minulého století.
Více informací

 

   

...více informací naleznete v sekci Aktuality.


Posledních 7 dní doma

Společnosti Provident Financial, která poskytuje domácnostem krátkodobé hotovostní půjčky, klesl v Česku a na Slovensku v prvním pololetí zisk před zdaněním o 28 procent na 12,4 milionu liber (zhruba 410 milionů Kč). Poskytnuté půjčky stouply o 5,5 procenta.
Více informací

Pojišťovna Generali má povinnost vyplatit klienty zkrachovalé cestovní kanceláře BG Travel peníze za neuskutečněné zájezdy, i když si kancelář sjednala nedostatečný limit pojištění. ČTK to sdělilo ministerstvo pro místní rozvoj (MMR). Současně odmítlo výroky Generali o zastaralosti zákonů a svém nekonání v případu. Generali v úterý oznámila, že klienty CK BG Travel za neuskutečněné zájezdy neodškodní, což by se stalo v Česku poprvé.
Více informací

Stát navýší zásoby ropy a ropných produktů z 90 na 100 dnů, rozpočet to během příštích dvou let bude stát 4,4 až 4,7 miliardy korun. Vyplývá to z návrhu, kterým se mění zákon o nouzových zásobách ropy.
Více informací

Ceny pohonných hmot v Česku v uplynulém týdnu opět rostly. Nejprodávanější benzin Natural 95 zdražil v průměru o 62 haléřů na 36,71 koruny za litr. Cena motorové nafty se dostala nad 36 korun za litr, byla vyšší o 63 haléřů na 36,06 Kč/l. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny pohonných hmot dlouhodobě sleduje.
Více informací

Banky v pololetí poskytly v Česku občanům 36.152 hypotečních úvěrů za necelých 60 miliard korun, což byl meziroční nárůst objemu nově poskytnutých úvěrů o zhruba šest procent. Vyplývá to ze statistik ministerstva pro místní rozvoj. Růst hypotečního trhu tak zpomaluje, ještě v prvním čtvrtletí se trh zvýšil meziročně o více než pětinu.
Více informací

Registr vozidel dnes od rána funguje. Na řadě jeho pracovišť ale není úřední den, takže zatížení systému není maximální. Do dnešního dne dal premiér Petr Nečas ministru dopravy Pavlu Dobešovi termín k odstranění závad v provozu registru. Pokud dnes nebude registr fungovat spolehlivě, bude muset ministr vládu opustit.
Více informací

Čeští zemědělci loni o desítky procent zvýšili spotřebu průmyslových hnojiv a látek na ochranu rostlin. Vyplývá to z údajů uvedených v loňské Zprávě o stavu zemědělství. Ekologům se tento fakt nelíbí navzdory tomu, že spotřeba hnojiv zůstává zhruba poloviční než před rokem 1990 a výrazně zaostává za západní Evropou.
Více informací

 

...více informací naleznete v sekci Aktuality.


Autor článku

Lukáš Pololáník  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU