V H. Králové ráno čekaly na registr desítky lidí, systém fungoval

30.07.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hradec Králové 30. července (ČTK) - Na odboru dopravy královéhradecké radnice dnes ráno čekaly na vyřízení zápisu do registru vozidel desítky lidí. Klientům, kteří přišli po 08:00 hodině, úředníci vydávali pořadová čísla na odpoledne, zjistila na místě ČTK. Registr od rána funguje, pouze stále není propojený s registrem obyvatel, řekla dnes kolem 08:15 vedoucí odboru dopravy hradecké radnice Pavla Černá.

"Jsem tady dneska potřetí, potřebuji jenom odhlásit automobil, mám pořadové číslo vydané na 10:35 hodin, tak doufám, že systém vydrží," řekl s úsměvem jeden z čekajících. Další z klientů nebyl spokojen s tím, že mu bez dokladů úřednice nechtěla vydat pořadový lístek. "Člověk tady je opakovaně, novou dodávku nemohu nechat stát ani jezdit bez dokladů, ale tady mi bez dokladů nedají pořadové číslo," řekl dnes ČTK nespokojený podnikatel, který si koupil novou dodávku a již tři týdny čeká na možnost ji přihlásit.

Vedoucí odboru dopravy Černá řekla že klientů přišlo o trochu více než je obvyklé. "Není to až ale tak výrazné, jak jsme čekali," řekla Černá. Podle Černé pořadové lístky radnice vydává pouze po předložení všech potřebných dokladů, aby bylo zajištěno vytížení všech přepážek. "Před zavedením systému se stávalo, že mnoho lidí dorazilo na smluvený čas bez potřebných dokladů a celý systém to zdržovalo," řekla vedoucí.

Nový registr vozidel od svého spuštění 9. července s výjimkou čtvrtka a pátku každý den pravidelně kolaboval. Pokud fungoval, tak zápasil s řadou problémů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK