Registr vozidel v Pardubicích ráno nefungoval, rozběhl se v 9:00

30.07.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Pardubice 30. července (ČTK) - Centrální registr vozidel v Pardubicích ráno nefungoval, úředníci se do něj sice přihlásili, ale systém jim hlásil chybu. Rozběhl se až po deváté hodině dopoledne. Tou dobou už ale byla většina z asi 30 lidí, kteří potřebovali provést změny, přihlásit nebo odhlásit vozidla, pryč.

"Systém naběhl, ale ve chvíli, kdy jsme do něj zadali jakoukoli registrační značku, tak systém začal hlásit chybu, a tak jsme ráno ani nerozdali pořadové lístky," uvedl šéf odboru dopravy pardubického magistrátu Vladimír Bakajsa.

V osm hodin ráno úředníci lidem oznámili, že systém nefunguje a že musí počkat. Většina z čekajících potom z registru odešla. "Já už na to prostě nemám nervy, jsem tady potřetí a pokaždé to nefungovalo nebo spadlo než jsem se dostal na řadu," uvedl jeden z lidí, kteří chtěli přihlásit svoje nové auto. Po selhání systému muž odešel.

Na úřadě nakonec zůstalo asi patnáct lidí, kteří trpělivě čekali před zavřenou brankou do prvního patra úřadu. Systém se rozběhl krátce po deváté hodině, úředníci rozdali pořadová čísla a začali odbavovat čekající šoféry.

Nový centrální registr vozidel ministerstvo dopravy spustilo 9. července ráno, systém však během hodiny kvůli technickému výpadku zkolaboval. Od té doby systém spadl ještě několikrát a to buď celkově nebo částečně. Nový registr má být podle ministerstva dopravy bezpečnější a přehlednější. Umožní spojení s podobnými registry států Evropské unie, ale například i evidencí kradených aut v zahraničí. Česká republika se zavázala zajistit toto propojení nejpozději k 1. lednu příštího roku. Jeho zavedení však provází po celé republice řada problémů. S jeho funkčností spojil premiér Petr Nečas další setrvání ministra doprava Pavla Dobeše ve funkci.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK