Italská pojišťovna Generali zvýšila pololetní zisk

02.08.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Milán 2. srpna (ČTK) - Největší italská pojišťovna Generali, která působí rovněž na českém trhu, zvýšila v prvním pololetí čistý zisk meziročně o 4,5 procenta na 842 milionů eur (přes 21 miliard Kč). Oznámila to dnes firma. Dodala, že v samotném druhém čtvrtletí čistý zisk stoupl o 44,5 procenta na 274 milionů eur. Předpověděla rovněž, že v celém letošním roce vykáže nárůst provozního zisku.

Příjmy z pojistného se v pololetí zvýšily o dvě procenta na 35,6 miliardy eur zejména díky růstu u neživotního pojištění v Německu, střední Evropě a Latinské Americe. Nárůst pojistného převážil nad vyššími nároky ze strany pojištěnců v důsledku zemětřesení v severní Itálii.

Nový generální ředitel Mario Greco uvedl, že hodlá pojišťovně Generali získat vedoucí pozici v Evropě a zlepšit její zisky. Přislíbil, že v příštích měsících představí nový strategický plán podniku. Greco byl jmenován do čela firmy poté, co byl předchozí generální ředitel Giovanni Perissinotto propuštěn v reakci na kritiku výkonů podniku ze strany některých akcionářů.

Generali je nyní třetí největší pojišťovnou v Evropě. Na českém trhu je podle tržního podílu pátou největší pojišťovnou. Spolu se skupinou PPF vlastní společný podnik Generali PPF Holding, který ovládá Českou pojišťovnu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK