Soud zrušil pokutu 300.000 od ÚOHS pro Lesy ČR

03.08.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 3. srpna (ČTK) - Krajský soud v Brně tento týden zrušil pokutu 300.000 korun, kterou loni v červnu uložil státnímu podniku Lesy ČR za údajné chyby při výběru dodavatele kancelářského materiálu Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Soud rozsudek zveřejnil na svém webu bez odůvodnění.

ÚOHS vadilo, že přestože cena zakázky v ročním objemu činila kolem deseti milionů korun, musely mít firmy, které se o tendr ucházely, roční obrat desetinásobně vyšší. To bylo podle ÚOHS údajně diskriminační. Státní podnik s verdiktem úřadu nesouhlasil a tvrdil, že tendr byl plně v souladu s platnými právními předpisy.

Lesy ČR příslušné kvalifikační kritérium během řízení zdůvodňovaly zejména skutečností, že požadují dodávky pro svých přibližně 100 organizačních jednotek. Dodavatel tedy musí být schopen v krátké době dodat významné množství kancelářského materiálu pro více organizačních jednotek najednou.

Případ se nyní vrací znovu před ÚOHS, který je vázán rozsudkem krajského soudu. ÚOHS ale může podat kasační stížnost k Nejvyššímu správnímu soudu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK