Čtvrtletní zisk ocelářského gigantu ThyssenKrupp prudce klesl

10.08.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt nad Mohanem 10. srpna (ČTK) - Provozní zisk největšího německého výrobce oceli ThyssenKrupp se ve třetím finančním čtvrtletí propadl o téměř 80 procent na 122 milionů eur (tři miliardy Kč). Oznámila to dnes firma. Zisk však překonal očekávání analytiků, kteří počítali s poklesem na 78 milionů eur.

Tržby společnosti se ve čtvrtletí končícím v červnu snížily o sedm procent na 10,7 miliardy eur, protože nepříznivé ekonomické podmínky negativně ovlivnily poptávku po ocelářských produktech. Firma se navíc již delší dobu potýká se ztrátami nových továren ve Spojených státech a Brazílii, napsala agentura DPA.

Společnost nicméně potvrdila, že v celém finančním roce nadále počítá s provozním ziskem několik set milionů eur. Firma vyrábí kromě oceli rovněž ponorky, výtahy, automobilové součástky a průmyslová zařízení, upozornila agentura Reuters.

Výrobci oceli se potýkají s poklesem poptávky v Evropě a zpomalením hospodářského růstu v Číně. Německá ocelářská federace ve čtvrtek varovala, že nelze očekávat dlouhodobé oživení poptávky, dokud nebude vyřešena dluhová krize v eurozóně.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK