Dopravní podnik vypíše výběrové řízení na nového ředitele

20.08.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. srpna (ČTK) - Vedení pražského dopravního podniku vypíše výběrové řízení na nového ředitele a na zakázky na pojištění majetku, dodavatele papírových jízdenek a právní a poradenské služby. Rozhodlo o tom dnes představenstvo podniku, řekla na tiskové konferenci současná šéfka podniku Magdalena Češková.

"Zakázky bylo nutné už dávno vypsat ... hrozí, že dopravní podnik poruší zákon o veřejných zakázkách a dokonce v jednom případě už porušil," uvedla Češková.

Představenstvo podle ní podporuje provedení forenzního auditu ve firmě. Členové představenstva prý ale nebyli seznámeni s výsledky prověrky některých smluv, která se v dopravním podniku uskutečnila. "Podle mých informací byly zprávy předány pouze primátorovi (Bohuslavu Svobodovi) a panu (odvolanému řediteli Vladimíru) Lichovi," doplnila.

Pražští politici se dnes zabývají situací po odvolání ředitele podniku Liche. Ten byl odvolán na základě doporučení dozorčí rady podniku, ve které sedí politici ODS a TOP 09, krátce poté, co Lich inicioval podání trestního oznámení kvůli nevýhodným smlouvám dopravního podniku.

Dnes večer se sejde klub zastupitelů TOP 09. Klub občanských demokratů bude podle informací ČTK následovat až v úterý. Teprve po jednání obou klubů by mělo následovat koaliční jednání. Primátor Bohuslav Svoboda (ODS) minulý týden řekl, že by se měla sejít také valná hromada dopravního podniku, kterou tvoří rada hlavního města. Termín ale zatím není znám.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK