Rakouská pojišťovna VIG v pololetí zvýšila zisk

22.08.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Rakouská pojišťovna Vienna Insurance Group (VIG) zvýšila v prvním pololetí hrubý zisk o sedm procent na 302 milionů eur (7,5 miliardy Kč). V České republice její zisk stoupl o necelá dvě procenta na 93 milionů eur (2,3 miliardy Kč). Oznámila to dnes firma ve své tiskové zprávě.

 

Předepsané pojistné VIG vzrostlo o 12 procent na 5,3 miliardy eur. V České republice činilo zhruba 928 milionů eur. VIG je podle zprávy jedničkou na českém pojišťovacím trhu s podílem přes 30 procent. Skupinu VIG v České republice zastupují Kooperativa pojišťovna, Česká podnikatelská pojišťovna a Pojišťovna České spořitelny.

 

Na Slovensku se hrubý zisk VIG zvýšil zhruba o tři procenta na 29 milionů eur. Také na slovenském trhu je společnost jedničkou s podílem přes 34 procent.

 

"Navzdory obtížným podmínkám na trzích se skupině Vienna Insurance i v letošním roce daří zlepšovat výsledky," uvedl šéf společnosti Peter Hagen. "Obzvlášť potěšující je, že zisk v regionu střední a východní Evropy stoupl o více než 13 procent," dodal.

 

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK