Koruna oslabila, k dolaru se ale stále drží pod 20 Kč/USD

22.08.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Koruna dnes dopoledne oslabila k oběma hlavním světovým měnám, a částečně tak odevzdává úterní zisky. Vůči dolaru se ale stále drží pod úrovní 20 Kč/USD. Kolem 10:40 se proti úterku obchodovala k euru o deset haléřů níže na 24,85 Kč/EUR a k dolaru ztratila devět haléřů na 19,92 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

 

Podle analytika společnosti Akcenta Miroslava Nováka lze za oslabováním koruny vidět především technické faktory, domácí i zahraniční ekonomická data chybějí. Výhled na dnešní den i na zbytek tohoto týdne zůstává neměnný, koruna v dalších dnech může své zisky ještě rozšířit, míní Novák. Podle něj by se do konce týdne mělo obchodovat pod hladinami 25 Kč/EUR a 20,10 Kč/USD.

 

Ze středoevropských měn je na tom maďarský forint podobně jako koruna, polský zlotý naopak koriguje úterní ztráty, uvedl Tomáš Vlk z Patria Finance.

 

Euro vůči dolaru drží úterní hodnoty, v 10:40 byl kurz na 1,2476 USD/EUR. Vlk připomněl, že zástupci Evropské unie dnes míří jednat do Řecka a na trzích v posledních dnech narostla očekávání, že by EU mohla souhlasit aspoň s částečnými ústupky u úvěrových podmínek. Večer se pak pozornost zaměří na zápis z jednání americké centrální banky (Fed), dodal Vlk.

 

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK