Kurz eura vůči dolaru dnes zůstává téměř beze změny

22.08.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 22. srpna (ČTK) - Kurz eura vůči dolaru se dnes téměř nezměnil, zůstal ale blízko nejvyšší hodnoty za posledních sedm týdnů, kam vystoupil v předchozí seanci. Investoři se domnívají, že dosavadní růst eura byl příliš rychlý, přestože se zvyšuje důvěra, že eurozóna je připravena na akce k odvrácení dluhové krize.

V 18:50 SELČ euro vůči dolaru nepatrně kleslo na 1,2466 USD a drží se blízko úterního maxima 1,2488 USD. K jenu euro oslabilo o 0,2 procenta na 98,71 JPY. Kurz dolaru vůči jenu klesl o 0,1 procenta na 79,19 JPY.

V posledních týdnech posilují spekulace, že Evropská centrální banka na svém příštím zasedání 6. září představí kroky, které by měly pomoci snížit výnosy španělských a italských dluhopisů. To by podle některých analytiků mělo pomoci k dalším ziskům eura.

Řecký premiér Antonis Samaras se má dnes sejít s šéfem Euroskupiny Jean-Claudem Junckerem a v dalších dnech také s německou kancléřkou a francouzským prezidentem. Očekává se, že se bude snažit jednat o tom, aby Řecko získalo delší dobu pro snížení rozpočtového schodku. Trhy čekají konstruktivní výsledky jednání, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK