Americké akcie ve středu podpořil zápis ze zasedání Fedu

23.08.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Americké akcie ve středu smazaly většinu počátečních ztrát poté, co zápis z posledního zasedání americké centrální banky (Fed) naznačil, že tato instituce je připravena k dalším opatřením na podporu domácí ekonomiky.

 

Nejsledovanější Dow Jonesův index klesl o 0,23 procenta na 13.172,76 bodu. Index Standard & Poor's 500 však stoupl o 0,02 procenta na 1413,49 bodu a index technologického trhu Nasdaq Composite posílil o 0,21 procenta na 3073,67 bodu, napsala agentura Reuters.

 

Řada členů měnového výboru Fedu podle zápisu usoudila, že zřejmě již brzy bude důvod k dalšímu uvolnění měnové politiky, pokud nové informace neprokážou výrazné a dlouhodobě udržitelné zrychlení tempa růstu domácí ekonomiky.

 

Na devizovém trhu se euro vyšplhalo na nové sedmitýdenní maximum vůči dolaru. Stimulační opatření Fedu by vedla k tisknutí nových dolarů, což by mělo negativní dopad na hodnotu americké měny.

 

V závěru středečního obchodování v New Yorku jednotná evropská měna stoupla téměř o půl procenta na 1,2525 USD. Během dne vystoupila až na 1,2538 USD, tedy na nejvyšší úroveň od 5. července.

 

pmh mol

 

 

 

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK