Skupina FPD má letos a příští rok na investice 2 mld. Kč

28.08.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 28. srpna (ČTK) - Finanční skupina FPD chce letos a příští rok investovat do nových projektů kolem dvou miliard korun. Pro Česko je z toho určených 600 až 800 milionů Kč. FPD Group dát peníze například do nájemních bytů, výstavby obchodů pro řetězce nebo do vinařství. ČTK to dnes sdělila firma.

V čele skupiny FPD stojí Anton Siekel, který patří mezi zakladatele slovenské finanční skupiny Istrokapitál a je jedním z nejbohatších Slováků. Sídlo FPD je v Praze a v Bratislavě.

Firma investuje do řady oblastí. Působí mimo jiné v hotelnictví, lázeňství, wellness, podniká také na realitním trhu, v oblasti sázkových kanceláří i zábavy. Minulý rok Siekel koupil od skupiny Penta chorvatskou pobočku sázkové kanceláře Fortuna.

Společnost investuje také do vinařství. Loni koupila podíl v dovozci vín Total Import, získala výrobce vín Víno Trade, ještě letos plánuje rozvinout síť vináren Wine Point nebo investovat do exkluzivního boutiqueového vinařství. "Dochází tak k logickému navazování řetězce od komodity, přes výrobu a distribuci až po koncový prodej produktu a doplňkové služby," uvedl Siekel.

Firma již před pěti vstoupila také do distributora alkoholických nápojů Czechoslovak Spirit. Následně koupila výrobce ovocných destilátů a likérů Fleret Trade, poté získala vlastníka ochranné známky Stalinovy slzy.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK