Americké akcie ve středu uzavřely bez větších změn

06.09.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 6. září (ČTK) - Ceny amerických akcií se ve středu výrazněji nezměnily kvůli nejistotě před dnešním zasedáním Evropské centrální banky (ECB). Investoři doufají, že banka poskytne podrobnosti o svém plánu nákupu státních dluhopisů.

Nejsledovanější Dow Jonesův index stoupl o 0,09 procenta na 13.047,48 bodu. Širší index Standard & Poor's 500 se naopak snížil o 0,11 procenta na 1403,43 bodu a index technologického trhu Nasdaq Composite oslabil o 0,19 procenta na 3069,27 bodu, napsala agentura Reuters.

Zasilatelská společnost FedEx klesla o dvě procenta poté, co zhoršila výhled kvůli negativnímu dopadu slabé světové ekonomiky na poptávku. Dolů zamířil také její konkurent United Parcel Service.

"Ačkoli je FedEx pouze jednou společností, je to jedna z firem, jejichž varování je dokladem zpomalování světové ekonomiky, se kterým se potýkáme," upozornil analytik Leo Grohowski ze společnosti BNY Mellon Wealth Management.

Akcie finského výrobce mobilních telefonů Nokia obchodované v USA oslabily o 16 procent, protože jeho nový chytrý mobil neudělal na investory dostatečný dojem.

Na devizovém trhu euro posílilo díky spekulacím o opatřeních ECB ke zmírnění dluhové krize v eurozóně. V závěru středečního obchodování v New Yorku jednotná evropská měna vůči dolaru stoupla o 0,3 procenta na 1,2602 USD. Přiblížila se tak zpět k dvouměsíčnímu maximu 1,2636 USD, na které se vyšplhala v pátek.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK