Nezaměstnanost na Vysočině v srpnu stagnovala na 8,4 procenta

10.09.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Jihlava 10. září (ČTK) - Na Vysočině přibyly minulý měsíc jen desítky lidí bez práce a míra nezaměstnanosti zůstala na červencových 8,4 procenta. Na konci srpna hledalo v celém kraji práci 22.037 lidí, o 64 více než v červenci. Nezaměstnanost se mírně zvýšila na Jihlavsku a Havlíčkobrodsku. Na Třebíčsku počty uchazečů o práci mírně klesly a Pelhřimovsko a Žďársko zaznamenaly stagnaci. Vyplývá to z dnešních údajů ministerstva práce a sociálních věcí.

Na Havlíčkobrodsku se nezaměstnanost v minulém měsíci zvýšila o dvě desetiny procentního bodu na 8,4 procenta, protože tam přibylo 81 uchazečů o práci. Na Jihlavsku stoupla míra nezaměstnanosti o desetinu na 7,7 procenta. Naopak na Třebíčsku se nezaměstnanost snížila o desetinu procentního bodu na 10,8 procenta. Žďársko zůstalo na červencových 9,1 procenta a na Pelhřimovsku nezaměstnanost stagnovala na 5,2 procenta.

Úřad práce v kraji eviduje 1072 volných pracovních míst, nabídka se v poslední době skoro nemění. Nejtíživější je dlouhodobě situace na Třebíčsku, kde na jednu volnou pracovní pozici připadá 38 uchazečů o práci. Je to druhý nejvyšší počet v ČR. Ještě o něco horší situace je v okrese Bruntál.

V ČR míra nezaměstnanosti v srpnu stagnovala na červencových 8,3 procenta. Růst vykázalo 37 okresů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK