Nezaměstnanost na jihu Čech v srpnu klesla na 6,9 procenta

10.09.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


České Budějovice 10. září (ČTK) - Na jihu Čech míra nezaměstnanosti ke konci srpna meziměsíčně mírně klesla, a to o jednu desetinu procentního bodu na 6,9 procenta. Ke konci měsíce úřady práce evidovaly 22.992 dosažitelných uchazečů o zaměstnání, což v porovnání s předchozím měsícem bylo o 262 uchazečů méně, ale meziročně to je nárůst o 502 osob, řekl dnes ČTK analytik českobudějovického úřadu práce Jiří Beran.

Jihočeský kraj tak společně se Středočeským krajem evidoval v srpnu třetí nejnižší míru nezaměstnanosti v rámci 14 krajů České republiky, a to po Praze a Plzeňském kraji.

Míra nezaměstnanosti měsíčně poklesla nebo se nezměnila v pěti okresech kraje. V okresech Český Krumlov a Jindřichův Hradec vzrostla o desetinu procentního bodu. Naopak nejvýraznější pokles byl zaznamenán v okrese Strakonice a Tábor, kde činil dvě desetiny procentního bodu. Nejvyšší míra nezaměstnanosti byla evidována v okresech Tábor a Český Krumlov - 8,6 procenta. Naopak nejnižší míru nezaměstnanosti úřady práce i nadále evidovaly na Jindřichohradecku, tam její hodnota činí 5,6 procenta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK