Výrobce vozíků zvýšil tržby o 958 mil. Kč na 3,2 mld. Kč

13.09.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Český Krumlov 13. září (ČTK) - Výrobce vysokozdvižných vozíků českokrumlovská Linde Pohony loni zvýšila tržby o 957,9 milionu korun na 3,2 miliardy. Zisk před zdaněním společnost meziročně zvýšila o 93 procent na 209 milionů korun. Vyplývá to z výroční zprávy uložené ve Sbírce listin.

Důvodem dobrého hospodářského výsledku bylo oživení trhu vysokozdvižných vozíků, nové zakázky v souvislosti s překonáním světové ekonomické krize. Za navýšením produkce bylo i přesunutí části výroby ze závodu v Německu.

Společnost loni zaměstnávala 284 lidí, o 28 meziročně více. Především do modernizace strojního parku investovala skoro 65 milionů korun.

Linde Pohony s.r.o. byla založena v roce 1992. Hlavním výrobním programem společnosti je výroba pohonných a řídicích systémů, takzvaných pohonných a řídících os, pro elektricky poháněné vysokozdvižné vozíky a vozíky se spalovacím motorem. Další významnou částí výrobního programu je třískové obrábění dílců, například skříní elektromotorů, převodovek či brzdných kotoučů na CNC soustruzích a obráběcích centrech.

Podle informací portálu Cenia ministerstva životního prostředí firma zvažuje v Českém Krumlově výstavbu tří nových hal, kde by zaměstnala 650 lidí. Projekt nepodléhá schvalování vlivu stavby na životní prostředí (EIA), ale společnost o stavební povolení dosud nepožádala. Podle prokuristy Zdeňka Lovčíka je vše ve stádiu analýz.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK