Povodeň napáchala na ústeckém nádraží škody za dva miliony korun

18.06.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ústí nad Labem 18. června (ČTK) - Hlavní nádraží v Ústí nad Labem bude ještě asi tři měsíce fungovat v provizorním režimu. Povodeň tu napáchala škody za dva miliony korun. V celém Ústeckém kraji škody České dráhy vyčíslily na pět milionů, největší jsou právě na ústeckém nádraží. ČTK to řekla mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

Výpravní budova hlavního nádraží v Ústí stále není vysušená. Jízdenky se prodávají v provizorních pokladnách před výpravní budovou. "Je tam buňka se dvěma pokladnami, od zítřka by tam měla být další buňka, takže přibude další pokladna a budou tu i informace. Podle předběžného výhledu by to tak mělo být po dobu tří měsíců," uvedla Pistoriusová.

Budova nádraží se od roku 2011 rekonstruovala, zkolaudována byla letos v lednu. Rekonstrukce vyšla na 45 milionů korun.

V celém Ústeckém kraji vyčíslily České dráhy povodňové škody na svém majetku na pět milionů korun. "Z toho dva miliony jsou přímo v Ústí nad Labem na hlavním nádraží. Další škody jsou například v Děčíně či Roudnici. Tam je poškozená třeba kanalizace, nikoli přímo samotná výpravní budova," dodala mluvčí.

Škoda vznikla také na nádražní budově ve stanici Hradiště, která leží na trati spojující Lovosice a Teplice. Tu vážně poškodil sesuv půdy v blízkosti obce Litochovice nad Labem. V úseku mezi Lovosicemi a Radejčínem je kvůli tomu až do odvolání zavedena náhradní autobusová doprava. Oprava trati potrvá zřejmě několik měsíců.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK