Chcete studovat v Německu? Dany vám poví, jak na to!

15.07.2004 | , Finance.cz
Studentské centrum


Kde mohu v SRN studovat informatiku? Kde vyučují obor Finance? Jakou vysokou školu byste mi doporučili? Mohu dostat nějaké stipendium? Tak to jsou jen některé z mnoha otázek, které denně mailem přicházejí na informační centrum německé akademické informační agentury DAAD.

Aby je její pracovníci mohli uspokojivě a co nejdříve zodpovědět, přibrali si do svému týmu nového kolegu - virtuálního poradce "Danyho".

"Danyho" pracovním jazykem je angličtina. V té zodpoví jak dotazy studentů tak i vědeckých pracovníků. Hlavní téma je sice jasné - start, respektive pokračování studia (akademické dráhy) v Německu, nicméně "Dany" vám rád povypráví i o životě v SRN nebo vás odkáže na internetové stránky, které by vám mohly pomoci.

"V posledních měsících si "Dany" musel projít intenzivním tréninkem. Jen tak se mohl nastěhovat na naši hlavní anglickou internetovou stránku," uvedla mluvčí DAAD Susanne Scheerer. "Dany" své internetové hosty pozdraví slovy ""Hello and welcome! My name is Dany, your virtual advisor at the DAAD Website. You can ask me any question about studying in Germany" [v českém překladu tedy: Ahoj! Vítám tě! Mé jméno je Dany a budu tvým virtuálním poradcem na internetové stránce DAAD. Můžeš se mě ptát na cokoli ohledně studia v Německu.]  

Pokud se ho potom třeba zeptáte, proč studovat zrovna v SRN, "Dany" vám na to hrdě odpoví zhruba následující: "Myslím si, že studium v Německu s sebou přináší řadu výhod. Německé univerzity mají dlouholetou tradici a renomé po celém světě (stejně jako oblast německé vědy a techniky). Právě na nich můžete studovat v celé řadě oborů mnoho zajímavých předmětů. Při pobytu v SRN budete moci nasbírat nejen cenné mezinárodní zkušenosti, ale i získat mezinárodně uznávané tituly Bakalář, Magistr nebo PhD., a to vám určitě pomůže ve vaší budoucí kariéře."
 
Internetové poradenství á la "Dany" je jen jednou z mnoha aktivit a iniciativ DAAD v rámci úsilí zprostředkovávat studentům a vědeckým pracovníkům aktuální, lehce srozumitelné, lehce přístupné a praktické informace. Tato data vám určitě poslouží jako kvalitní báze (nejen) při rozhodování o tom, zda se vzděláním vypravit právě k našim západním sousedům.

Pokud byste se chtěli s "Danym" blíže poznat, pak ho navštivte na této stránce.

Autor článku

Jaroslav Paclík  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát