Na burzu ve Varšavě poprvé vstoupí čínská firma

17.09.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Varšava 17. září (ČTK) - Na varšavskou akciovou burzu poprvé stoupí čínská firma. Společnost Peixin International Group, která je výrobcem strojů a linek na výrobu hygienických potřeb, chce své akcie na trh uvést letos v říjnu. Firma uvedla, že z nabídky chce získat až 100 milionů zlotých (téměř 610 milionů Kč).

Společnost plánuje nabídnout na burze čtyři miliony akcií za maximální cenu 25 zlotých za kus. Zisk z prodeje chce použít na výstavbu nového závodu a modernizaci staršího.

Čistý zisk firmy se loni podle agentury Reuters zvýšil o 39 procent na 11,4 miliony eur (293,2 miliony Kč). Provozní zisk pak vzrostl o 44 procent. Tržby se zvýšily o 41,6 procenta na 46,5 milionu eur (asi 1,2 miliardy Kč).

Peixin navrhuje, vyrábí a prodává stroje na výrobu hygienických potřeb, jako jsou ubrousky, plenky, hygienické vložky, kapesníky a další. Podnik má výrobní závod v Čchüan-čou v provincii Fu-ťien a do roku 2016 plánuje otevřít další dva nové závody, které mají více než ztrojnásobit současnou kapacitu výroby firmy.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK