Americké akcie po středečním silném růstu mírně oslabují

19.09.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 19. září (ČTK) - Americké akcie se v první části dnešního obchodování pohybovaly mezi mírnými zisky a ztrátami a v polovině dne převládl pokles. Do stagnace upadly po středečním silném růstu na nová maxima, jímž investoři reagovali na rozhodnutí americké centrální banky (Fed) neomezit zatím podporu ekonomiky.

Dow Jonesův index kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) oslaboval o 0,2 procenta na 15.640 bodů. Širší index S&P 500 klesl o 0,1 procenta a byl kolem 1723 bodů. Index technologického trhu Nasdaq se pohyboval na zhruba 3784 bodech, beze změny proti středečnímu závěru.

Fed po dvoudenním zasedání měnového výboru odmítl snížit své nákupy dluhopisů z nynější měsíční úrovně 85 miliard dolarů, přestože se všeobecně čekalo jejich omezení o nejméně deset miliard dolarů. Rozhodnutí Fedu výrazně posílilo akciové trhy, jejichž letošní růst je do značné míry důsledkem toho, že Fed do systému nalévá nové peníze.

"Po včerejším výrazném pohybu investoři vstřebávají skutečnost, že omezení stimulace se odkládá, takže dnes žádné velké změny nečekám," řekl agentuře Reuters Ryan Detrick z firmy Schaeffer's Investment Research.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK